2012. november 21., szerda

Novemberi pillanatképek 1.


November 2–3., Aranjuez: A város botanikus kertjében egy furcsa, ezüstszínű, kupola alakú ufó szállt le. A városlakók, beleértve a helyi rendőrség embereit is, nem merik megközelíteni, mert félnek az esetleges ismeretlen sugárzástól, ami az ufóleszállóhelyek környékén gyakori. Két magyar hátizsákos zsonglőrmanó üldögél az ufósátorban – esznek, isznak, beszélgetnek, alszanak, miközben odakint két napig rendületlenül esik az eső.

November 5., Aranjuez: Néhány perc sétára az autópálya benzinkútjától tábortűz lobog, sül a bagettfasírt (kissé megégett, viszont sikerült tábori körülmények között is elkészíteni) és készül a krumplipüré. Igaz, hogy hideg van, látszik a lehellet, de egy gyönyörű fa ágai borulnak a tűz mellett ülő két manó feje fölé, és az ágak között szikráznak a csillagok.

November 9., Córdoba: Hajnali 4.49-kor két elázott hátizsákos manó kuporog Córdoba külvárosában egy üzletsor árkádja alatt, vizes ruhában dideregve az átázott hálózsák alatt, és próbál aludni, miközben szakad az eső. Egyetlen ember van még a képen, egy alvó hajléktalan, akinek a hálózsákja és a ruhája is jóval tisztább, mint fent említett hátizsákosoké.

November 11, Aguilar: A templomból kiáramló emberek a vasárnapi ebéd előtt még kimennek sétálni egyet a város központjában lévő pálmafás sétányra. A felnőttek fel-alá sétálgatnak, vagy isznak valamit a sarki kioszknál; a gyerekek szépen kiöltözve először próbálnak viselkedni, de aztán előbb-utóbb elengedik magukat, és visítozva szaladgálnak fel-alá. Jóformán mindenki megbámulja a tiritarka ruhás zsonglőrcsajt, aki a sétány közepén dobálja az égnek a virágbotot és vigyorog, mint a tejbetök, mert végre kisütött a Nap. Ebben a névtelen és viszonylag ismeretlen andalúz kisvárosban annyi ember dob a kalapba, mint sehol máshol.

November 13., Lucena: Már megint a két manó. Éjszakára megágyaznak maguknak a nyolcszögletű fedett szabadtéri színpad egyik szögletében. Reggel némi álmos szöszmötölés és reggelizés után lemásznak a színpadról, és a park közepére állva nekifognak megkeresni azt a 4 centet, ami a Malagába menő buszjegy árából hiányzik. Sikerül nekik, sőt.

November 14., Málaga, Costa del Sol: Fentebb említett két hátizsákos manó hatalmas csomagokkal vánszorog át Málaga belvárosán. Eközben találkoznak egy csapat finn tűzzsonglőrrel, Husseinnel, a gyönyörű afrikai ékszerárussal és Viktorral meg a kutyájával. Van kétpofára gyümölcszabálás, bezárt okupa előtt holázás és végül parkbanalvás.

November 16., Benálmadena, Costa del Sol: A két manó tizenegynéhány finn ninja és két litván boszorkány társaságában bulizik egy apartmanban és a hátsó kertben. A végrehajtandó feladatok között van tűzshow bemutatása (5 pont), cigarettalejmolás (1 pont) halott madár rituális eltemetése (15 pont) és bongszívás a kertben lévő lezárt úszómedencében (50 pont), mindezek természetesen nindzsamaszkban végrehajtva. Bár a „Grand Master Ninja” címet nem ők kapják, a buli igazi ereszdelahajamra sikerül.

November 17., Fuengirola, Costa del Sol: Két magyar, egy finn és egy litván tűzzsonglőr, meg egy csapat finn dobos és egyéb tartozék vonul végig a Napospart egyik városkáján, hogy az aznapi két fellépést megcsinálja. Fent említett zsonglőrcsajszi életében először elejti fellépés közben a legyezőjét :( Az emberek mégis tapsolnak, nevetnek, a bártulajdonosok itatják és etetik a tüzeseket. Végül taxival suhanás az esőben, vissza Benálmadenába, a finn tüzesek alaptáborába.

November 18., Benálmadena, Costa del Sol: A két magyar pont egy hónapja indult el Sitgesből Malagába. Hajnalban meghívást kapnak a Tulikukka / Flordefuego /Fireflowers tüzes csapatába. Következő közös fellépés decemberben.

1 megjegyzés:

  1. Jó, hogy azért időnként lehet olvasni rólatok! Írjatok, amikor csak tudtok! :)

    FiX

    VálaszTörlés