2013. szeptember 13., péntek

Két év

Elmúlt két éve, hogy elindultam az utamon. Már nem Magyarországon élek, hanem ahol jól érzem magam, pillanatnyilag Tenerifén, a Kanári-Szigeteken. Két éve, hogy együtt utazok Kedvesemmel, akivel nemrég találtam közös otthont, és sok-sok közös tervünk van még. A Bergennygóc fakadárok szorgos munkával, Spirittel és Gennyel telt ideológiákkal építik a gennykommunizmust.

Almonte, két pálmafa a naplementében
Újrahasznosított békejel (Elche)


2011. augusztus 21, kb. 13:40, Déli Pályaudvar, Budapest. Angellel elindultam világgá, magam mögött hagyva addigi életemet, mérnök szakmámat, DJ és partyszervező karrieremet, barátaimat, szeretteimet. Egyrészt elég volt mindaz, amit Magyarországtól kaptam. Másrészt évek óta hajtott a gondolat, egyre erősebben, hogy megismerjem a nagyvilágot. Ekkor indult az utazásom, Angellel (tervezett harmadik útitársunk, Taozen nem indult el velünk), tele kétségekkel, ötletekkel és lelkesedéssel. A megbeszélt cél szeptember 20, Barcelona, ahol a tervek szerint találkozunk Frenchyvel, és meglátjuk, hogyan tudunk elboldogulni Spanyolországban. Napra pontosan fél évig Angel is az útitársam volt. Éltünk 5 hónapot egy squatban (foglalt házban) a villanegyedben, Barcelona mellett, Sitges-ben, ami egy szép gazdag üdülőváros a tengerparton. 

Sitges - Pálmester, Angel, Frenchy
Sitges, belváros
Sitges - a villanegyed
Sitges
Sitges, elindulás előtt
A feleslegessé vált dolgokat visszük be Barcelonába

Csináltunk jó pár tűzshow-t illegálisan, megtanultunk reciklálni, megismertük nagyjából Barcelonát, majd miután Angel elrepült Angliába, Frenchyvel hátizsákkal nekivágtunk Spanyolországnak. Sitges, Valencia, Alicante, Murcia, Cartagena, Almería, Málaga, Transition fesztivál (Almonte), majd Bollullos, Sevilla, Cádiz, Málaga, Madrid, Zaragoza, Sitges, majd vissza stoppal-vonattal Magyarországra, család, barátok, buli és Rainbow Gathering Szlovákiában. Majd 2012. október 4-én Budapestről vissza Spanyolországba... Most utazó hippi-zsonglőr-cigány-dj-partiszervező vagyok. Tetszik. Sőt, a megnyíló új lehetőségekkel nagyon tetszik: Bergennygóc főhadiszállás, Tenerife, Otthon, partiszervezés. És mindehhez találtam egy fantasztikus társat is. Két év. Sok is, mert rengeteg minden történt ezalatt, meg kevés is, mert Magyarországon úgy eltelt ennyi idő, hogy észre sem vettem.
 
Transition fesztivál 2012, Almonte - main stage

Transition fesztivál 2012, Almonte - chill out
Sevilla
Cádiz
Granada
Toledo


2011. szeptember 12, kb. 18:00, Sant Feliú de Guixols, Spanyolország (Barcelona közelében egy tengerparti üdülőváros). Ekkor csatlakozott hozzám és Agnelhez Frenchy, akivel azóta is együtt utazok. Ő hamarabb elindult, megjárta Portugáliában az európai Rainbow Gatheringet, és innentől együtt folytattuk az utunkat. Mint barátok. 2012. február 27-től ketten, mint útitársak. 2012. április 19-től mint társak mindenben. De két éve közös úton. Nagyon hálás vagyok, hogy egy ilyen lénnyel utazhatok együtt! Élettárs, elvtárs, útitárs, gennytárs, művésztárs, munkatárs, anarcho-gipsy-fakadár-társ.

Benálmadena, FlorDeFuego tűzshow
Benálmadena, FlorDeFuego tűzshow

A finneknél Torremolinosban


Két év. Egy szemvillanás annak, aki rendíthetetlenül dolgozik és munkára fordítja majd az összes energiáját -- egy örökkévalóság annak, aki átéli minden percét.

 

1 megjegyzés: