2012. október 18., csütörtök

Első útibeszámoló: Budapest – Sitges


Íme az első, szigorúan szubjektív beszámoló a bergennygóc delegáció második spanyolországi kiküldetéséről.
Budapestről a Kosztolányi környékén lévő, régóta bergennygóc felségterületnek számító fekete lyukból indult a teleportáció Spanyolországba. Az első állomás a budaörsi benzinkút volt, ahonnan két óra után sikerült egy fuvart kapni a Balatonig, onnan pedig egyenesen egy maribori benzinkútig. Innen másnap délelőtt, alig tíz perc stoppolás után, egy falba építhető wécécsészéket szállító kamion röpített bennünket tovább, több, mint 1000 km-t. Egy éjszakát Brescia mellett, egy kamionparkolóban töltöttünk, ahonnan reggel 6-kor indult tovább a fuvarozónk; úgyhogy 4.49 perckor álmosan pislogtunk fel a függőágyból a csillagokra, tudva, hogy 1 perc múlva kelni kell...

Olaszországot emígy átugorva Franciaországban folytattuk a kalandozást, először az autópályán suhanva, azután tettünk egy kis kitérőt Avignonba:
(kép forrása: Wikipedia)

Azután újra irány az autópálya. A francia kamionparkolók az egyik legjobb helyek utazók számára: elvileg minden megvan rajtuk. Gyakorlatilag az internetet nem sikerült működtetni, de minden más valóban volt. Annyira összkomfortos helyek, hogy az egyikben egy egész kis hajléktalantanyára bukkantunk, alig 2 perc sétára az elegáns Hotel Ibis-től. Úgyhogy mi is nyugodtan felvertük a sátrunkat, és valóban senki sem foglalkozott vele. Utolsó este még egy francia leányzó 18. születésnapját is megünnepeltük egy parkolóban, Béziers mellett, rengeteg whisky és más jóságok társaságában.

Innen röppentünk tovább, kissé másnaposan két autóval egyenesen Sitgesbe, második otthonunkba, ahol átmenetileg újra a bergennygóc követségi épületbe költöztünk be, igaz, most egy másik szobába. Az ablakunk a balkonra néz, szemben a hatalmas pálmafa, amit tavaly is annyit csodáltunk, és 5 perc sétára a tenger.
De ez már a következő történet lesz.

1 megjegyzés:

  1. Jó, hogy létrehoztátok a blogot, a Facebook üzenőfalon nem mindig jelenik meg a bejegyzés, így legalább tudom követni, mi történik veletek.

    VálaszTörlés